---
title: "Ra'd Sûresi 7. Ayet Tefsiri"
sure: "Ra'd"
sure_no: 13
ayet_no: 7
url: https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/7-ayeti-tefsiri
language: tr
source: Kuran ve Meali
---

# Ra'd Sûresi 7. Ayet Tefsiri

> Kur'an-ı Kerim, Ra'd Sûresi (13. sûre), 7. ayet. Kaynak: [Kuran ve Meali](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/7-ayeti-tefsiri)

## Arapça

وَيَقُولُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَوْلَٓا اُنْزِلَ عَلَيْهِ اٰيَةٌ مِنْ رَبِّه۪ۜ اِنَّمَٓا اَنْتَ مُنْذِرٌ وَلِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ۟

## Okunuşu

Veyekûlu-lleżîne keferû levlâ unzile ‘aleyhi âyetun min rabbih(i)(k) innemâ ente munżir(un)(s) velikulli kavmin hâd(in)

## Mealler

- **Ömer Çelik Meali:** Kâfirler: “Ona Rabbinden bir mûcize indirilmeli değil mi” diyorlar. Rasûlüm! Sen ancak bir uyarıcısın. Her kavmin de bir yol göstereni vardır.
- **Diyanet Vakfı Meali:** Kâfirler diyorlar ki: Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya! (Halbuki) sen ancak bir uyarıcısın ve her toplumun bir rehberi vardır.
- **Diyanet İşleri (Eski) Meali:** İnkar edenler: "Rabbinden ona bir mucize indirilmeli değil miydi?" derler. Sen ancak bir uyarıcısın. Her milletin bir yol göstereni vardır.
- **Diyanet İşleri (Yeni) Meali:** İnkâr edenler, “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” diyorlar. Sen ancak bir uyarıcısın. Her kavim için de bir yol gösteren vardır.
- **Elmalılı Hamdi Yazır Meali:** O kâfirler: "Rabbinden ona bir mucize indirilmeli değil miydi?" derler. Sen bir uyarıcıdan başka bir şey değilsin ve her kavim için bir hidayetçi vardır.
- **Elmalılı Meali (Orjinal) Meali:** O küfredenler diyorlar ki ona rabbından bambaşka bir âyet indirilse ya... Sen ancak bir münzirsin, her kavm için yalnız bir hâdî var
- **Hasan Basri Çantay Meali:** O küfredenler: «Ona Rabbinden bir mu'cize indirilmeli değil miydi?» der (ler). Sen (Habîbim) ancak bir münzirsin (eğri yolun encamını insanlara haber verensin), her kavmin de bir hidâyet rehberisin.
- **Hayrat Neşriyat Meali:** Hem inkâr edenler diyor ki: “Ona Rabbinden (bizim istediğimiz) bir mu'cize indirilmeli değil miydi?” (Ey Resûlüm!) Sen, ancak (Allah'ın azâbı ile) bir korkutucusun ve her kavmin bir yol göstereni vardır.
- **Ali Fikri Yavuz Meali:** O kâfir olanlar diyorlar ki, O'na (Peygambere) Rabbinden, (istediğimiz başka) bir mûcize indirilse ya!... (Ey Rasûlüm) sen ancak kâfirleri kötü bir akıbetle korkutucusun. Her kavmin de (Allah'ın emirlerine davet eden bir rehberi), bir Peygamberi var.
- **Ömer Nasuhi Bilmen Meali:** Ve o kâfir olanlar der ki: Onun üzerine Rabbinden alâmet indirilmiş olmalı değil mi? Sen ancak bir korkutucusun ve her kavim için bir rehber-i hidâyet vardır.
- **Ümit Şimşek Meali:** İnkâr edenler, “Rabbinden ona bir âyet indirilse ya” dediler. Sen ancak bir uyarıcı ve bütün toplumlar için bir yol göstericisin.
- **Yusuf Ali (English) Meali:** And the Unbelievers say: "Why is not a sign sent down to him from his Lord?" But thou art truly a warner, and to every people a guide.

## Tefsir

### Ömer Çelik Tefsiri

Kâfirler,
Resûlullah (s.a.s.)’in tebliğ ettiği o yüce hakikatleri aklî delillerle bir
türlü anlayamıyorlardı. Onun yüksek karakterinden, eşsiz ahlâk-ı hamîdesinden
ve cahiliye toplumu içerisinde kısa zamanda gerçekleştirdiği muazzam inkılaptan
bir ders çıkaramıyorlardı. Yine Kur’an’da, câhiliye hurafelerinin ve bir türlü
vazgeçemedikleri şirk dininin ne nispette bâtıl olduğunu göstermek üzere ortaya
konan aklî delilleri de anlamak istemiyorlardı. Kendilerine düşeni yapmaktan
imtina ediyor, iki de bir Efendimiz’den muşahhas mûcizeler göstermesini
istiyorlardı. Halbuki Peygamberimizin asıl vazifesi, her istendiği zaman mûcize
göstermek değil, insanları Allah’ın azabına karşı uyarmak; onları her türlü
haksızlık, sapıklık ve eğrilikten sakındırmaktır. Aynı şekilde Allah Teâlâ her
kavme, onları doğru yola davet edecek bir rehber göndermiştir. (bk. Fâtır
35/24)




Mûcize
isteyenler ise şu ilâhî gerçeklere bakabilirler:

## Bağlantılar

- [Bu sayfanın HTML sürümü](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/7-ayeti-tefsiri)
- [7. ayet meali](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/7-ayeti-meali.md)
- [7. ayet tefsiri](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/7-ayeti-tefsiri.md)
- [Önceki ayet (6)](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/6-ayeti-tefsiri.md)
- [Sonraki ayet (8)](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi/8-ayeti-tefsiri.md)
- [Ra'd Sûresi](https://www.kuranvemeali.com/rad-suresi.md)
- [Tüm sûreler](https://www.kuranvemeali.com/llms.txt)
